PROFESSIONALS

Aan de slag met SLIMMER

Informatie voor professionals die SLIMMER willen aanbieden

SLIMMER licentie, scholing en verdieping

Professionals met een HBO opleiding (fysiotherapeut, oefentherapeut, diëtist en leefstijlcoach) en bijbehorende competenties kunnen het SLIMMER programma vanuit een multidisciplinair team aanbieden.

Dit team bestaat minimaal uit:

  • een diëtist (uitvoerder Deelprogramma Voeding)
  • een fysio- of oefentherapeut (uitvoerder Deelprogramma Bewegen)
  • een leefstijlcoach (uitvoerder Deelprogramma Gedragsbehoud)

Om de GLI uit te kunnen voeren (te declareren op de GLI) is een registratie leefstijlcoach nodig, op basis van een Kabiz (BLCN), Kwaliteitsregister Paramedici (NVD, VVOCM) danwel een KNGF of SKF registratie.

Daarnaast is betrokkenheid vanuit de huisarts nodig voor de verwijzing van deelnemers. En een buurtsportcoach of beweegmakelaar voor de begeleiding naar lokaal sport- en beweegaanbod.

SLIMMER licentie
Professionals die SLIMMER willen aanbieden hebben een SLIMMER licentie nodig. Hiervoor volgen zij eerst de e-learning over het programma en de startinstructie. Voor alle professionals die één van de deelprogramma's geven, is dit verplicht. Na het volgen hiervan ontvang je een certificaat en een licentie om SLIMMER te kunnen aanbieden.

Hercertificeren
Een SLIMMER licentie is twee jaar geldig. Na deze periode kun je je als professional hercertificeren. Hiervoor zal er opnieuw een opfris plaatsvinden over het programma (leertraject). De kosten hiervan inclusief licentie voor opnieuw twee jaar bedragen €250,- (vanaf 2023).

Aanmelden leertraject (startinstructie en hercertificering)

Data SLIMMER startinstructies:

  • 16 februari 2023 van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 23 maart 2023 van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 18 april 2023 van 10:00 - 12:00 uur - online

De kosten voor het volgen van de e-learning, startinstructie en licentie gezamenlijk bedragen €300 (vanaf 2023) per persoon. De licentie is geldig voor twee jaar. Professionals die de e-learning en startinstructie hebben gevolgd en zijn gecertificeerd worden geregistreerd. Zorgverzekeraars kunnen deze registraties inzien.

Data bijeenkomst hercertificeerders:

  • 16 februari van 9:00 - 10:00 uur - online
  • 16 maart van 9:00 - 10:00 uur - online 


Verdiepende e-learning modules

Er zijn twee verdiepende e-learning modules beschikbaar voor SLIMMER aanbieders: "Vergroten van Veerkracht" en "Begeleiden van groepen". De module over Veerkracht gaat in op het versterken van veerkracht door aandacht te besteden aan mind-set, stress, ontspanning en slaap. In de module over het begeleiden van groepen leer je hoe je als begeleider het groepsproces positief kan beïnvloeden. De modules zijn bedoeld voor professionals die een SLIMMER licentie hebben of hier mee bezig zijn.

Aanmelden verdiepende e-learning modules

Nieuwe variant SLIMMER: SLIMMER powered by Ancora

SLIMMER powered by Ancora is een digitaal ondersteunde variant van SLIMMER en kan vanuit de privéomgeving van de deelnemer worden gevolgd. De basisgedachte van SLIMMER – een multidisciplinaire benadering en een combinatie van persoonlijke coaching en peer groups – is ongewijzigd. Er wordt gebruik gemaakt van digitale meetinstrumenten en online coaching die de deelnemers begeleiden bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes. De meetinstrumenten zorgen voor een informatiestroom die de deelnemers inzicht geeft in het eigen gedrag, en die motiverend werkt bij gedragsverandering. In het programma wordt ook samengewerkt met lokale gezondheidsinitiatieven.

SLIMMER powered by Ancora richt zich op een jongere doelgroep die graag thuis aan de slag wil. En biedt tegelijkertijd meer capaciteit voor de GLI.

Najaar 2022 wordt gestart met een pilot.

Heb je als professional interesse om als coach aan de slag te gaan met SLIMMER powered by Ancora? Zie voor meer informatie en contactgegevens: coaches@ancora.health

Monitoring en evaluatie

De evaluatie en monitoring wordt uitgevoerd middels het GLI-register van het RIVM. Deelnemers aan het SLIMMER programma worden op een paar momenten tijdens het SLIMMER programma gemonitord door de professionals.

Wachtkamerfilmpjes

Op zoek naar een leuk filmpje over SLIMMER om af te spelen in (bijvoorbeeld) de wachtkamer? Zie hieronder twee filmpjes over SLIMMER:

SLIMMER op Instagram

Volg SLIMMER op Instagram voor weetjes, tips en informatie over alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Zoals informatie over voeding, sporten, bewegen, mindset, slaap en ontspanning.