PROFESSIONALS

Aan de slag met SLIMMER

Informatie voor professionals die SLIMMER willen aanbieden

SLIMMER scholing

Professionals met een HBO opleiding (fysiotherapeut, oefentherapeut, diëtist, leefstijlcoach) en bijbehorende competenties kunnen het SLIMMER programma aanbieden. Professionals die SLIMMER willen aanbieden volgen eerst de e-learning over het programma en de startinstructie. Voor alle professionals die één van de deelprogramma's geven, is dit verplicht. Na het volgen hiervan ontvangt u een certificaat en een licentie om SLIMMER te kunnen aanbieden.

Online startinstructie
Vanwege de coronacrisis bieden we op dit moment een online startinstructie aan.  Voorafgaand aan de startinstructie ontvangt u toegang tot de e-learning en overig materiaal. Het volgen van de e-learning en startinstructie is voldoende om de licentie van SLIMMER te krijgen en aan de slag te gaan. Daarnaast is het verplicht om 2x per jaar een intervisie bij te wonen.

Data SLIMMER startinstructies:

  • 18 februari van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 19 maart van 10:00 - 12:00 uur - online

Wilt u als groep deelnemen (min. 8 deelnemers), dan kunt u contact opnemen om gezamenlijk een datum te bepalen voor de online startinstructie.

De kosten voor het volgen van de e-learning, startinstructie en licentie gezamenlijk bedragen €250 per persoon. De licentie is geldig voor twee jaar. Professionals die de e-learning en startinstructie hebben gevolgd en zijn gecertificeerd worden geregistreerd. Zorgverzekeraars kunnen deze registraties inzien.

Monitoring en evaluatie

De evaluatie en monitoring wordt uitgevoerd middels een instrument van het RIVM, dat in ontwikkeling is. Deelnemers aan het SLIMMER programma zullen gedurende een paar momenten tijdens het SLIMMER programma gemonitord worden.

SLIMMER en corona

Door corona is er meer aandacht gekomen voor een gezonde leefstijl, zeker ook omdat mensen met overgewicht extra kwetsbaar zijn voor corona. Veel volwassenen vinden het in deze periode echter extra moeilijk om meer te gaan bewegen en gezonder te eten. Hoe houd je deelnemers in deze tijd actief? En hoe ga je om met angst?

Wachtkamerfilmpje

Op zoek naar een leuk filmpje om af te spelen in (bijvoorbeeld) de wachtkamer? Klik dan hier!

 

SLIMMER op Instagram

Volg SLIMMER op Instagram voor weetjes, tips en informatie over alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Zoals informatie over voeding, sporten, bewegen, mindset, slaap, ontspanning.