PROFESSIONALS

Aan de slag met SLIMMER

Informatie voor professionals die SLIMMER willen aanbieden

SLIMMER licentie en scholing

Professionals met een HBO opleiding (fysiotherapeut, oefentherapeut, diëtist en leefstijlcoach) en bijbehorende competenties kunnen het SLIMMER programma vanuit een multidisciplinair team aanbieden.

Dit team bestaat minimaal uit:

  • een diëtist (uitvoerder Deelprogramma Voeding)
  • een fysio- of oefentherapeut (uitvoerder Deelprogramma Bewegen)
  • een leefstijlcoach (uitvoerder Deelprogramma Gedragsbehoud)

Om de GLI uit te kunnen voeren (te declareren op de GLI) is een registratie leefstijlcoach nodig, op basis van een Kabiz (BLCN), Kwaliteitsregister Paramedici (NVD, VVOCM) danwel een KNGF of SKF registratie.

Daarnaast is betrokkenheid vanuit de huisarts nodig voor de verwijzing van deelnemers. En een buurtsportcoach of beweegmakelaar voor de begeleiding naar lokaal sport- en beweegaanbod.

SLIMMER licentie
Professionals die SLIMMER willen aanbieden hebben een SLIMMER licentie nodig. Hiervoor volgen zij eerst de e-learning over het programma en de startinstructie. Voor alle professionals die één van de deelprogramma's geven, is dit verplicht. Na het volgen hiervan ontvangt u een certificaat en een licentie om SLIMMER te kunnen aanbieden.

Hercertificeren
Een SLIMMER licentie is twee jaar geldig. Na deze periode kun je je als professional hercertificeren. Hiervoor zal er opnieuw een opfris plaatsvinden over het programma (leertraject). De kosten hiervan inclusie licentie voor opnieuw twee jaar bedragen €200,-.

Aanmelden leertraject (startinstructie en hercertificering)

Data SLIMMER startinstructies:

  • 9 december 2021 van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 13 januari 2022 van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 15 februari 2022 van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 24 maart 2022 van 10:00 - 12:00 uur - online

De kosten voor het volgen van de e-learning, startinstructie en licentie gezamenlijk bedragen €250 per persoon. De licentie is geldig voor twee jaar. Professionals die de e-learning en startinstructie hebben gevolgd en zijn gecertificeerd worden geregistreerd. Zorgverzekeraars kunnen deze registraties inzien.

Monitoring en evaluatie

De evaluatie en monitoring wordt uitgevoerd middels het GLI-register van het RIVM. Deelnemers aan het SLIMMER programma worden op een paar momenten tijdens het SLIMMER programma gemonitord door de professionals.

SLIMMER en corona

Door corona is er meer aandacht gekomen voor een gezonde leefstijl, zeker ook omdat mensen met overgewicht extra kwetsbaar zijn voor corona. Veel volwassenen vinden het in deze periode echter extra moeilijk om meer te gaan bewegen en gezonder te eten. Hoe houd je deelnemers in deze tijd actief? En hoe ga je om met angst?

Wachtkamerfilmpje

Op zoek naar een leuk filmpje om af te spelen in (bijvoorbeeld) de wachtkamer? Klik dan hier!

SLIMMER op Instagram

Volg SLIMMER op Instagram voor weetjes, tips en informatie over alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Zoals informatie over voeding, sporten, bewegen, mindset, slaap, ontspanning.