PROFESSIONALS

Aan de slag met SLIMMER

Informatie voor professionals die SLIMMER willen aanbieden

SLIMMER scholing

Professionals met een HBO opleiding (fysiotherapeut, oefentherapeut, diëtist en leefstijlcoach) en bijbehorende competenties kunnen het SLIMMER programma vanuit een multidisciplinair team aanbieden.

Dit team bestaat minimaal uit:

  • een diëtist (uitvoerder Deelprogramma Voeding)
  • een fysio- of oefentherapeut (uitvoerder Deelprogramma Bewegen)
  • een leefstijlcoach (uitvoerder Deelprogramma Gedragsbehoud)

Om de GLI uit te kunnen voeren (te declareren op de GLI) is een registratie leefstijlcoach nodig, op basis van een Kabiz (BLCN), Kwaliteitsregister Paramedici (NVD, VVOCM) danwel een KNGF of SKF registratie.

Daarnaast is betrokkenheid vanuit de huisarts nodig voor de verwijzing van deelnemers. En een buurtsportcoach of beweegmakelaar voor de begeleiding naar lokaal sport- en beweegaanbod.

Professionals die SLIMMER willen aanbieden volgen eerst de e-learning over het programma en de startinstructie. Voor alle professionals die één van de deelprogramma's geven, is dit verplicht. Na het volgen hiervan ontvangt u een certificaat en een licentie om SLIMMER te kunnen aanbieden.

Een SLIMMER licentie is twee jaar geldig. Na deze periode kun je je als professional hercertificeren.

Aanmelden leertraject (startinstructie en hercertificering)

Data SLIMMER startinstructies:

  • 19 maart van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 15 april van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 20 mei van 10:00 - 12:00 uur - online
  • 17 juni van 10:00 - 12:00 uur - online

Wilt u als groep deelnemen (min. 8 deelnemers), dan kunt u contact opnemen om gezamenlijk een datum te bepalen voor de online startinstructie.

De kosten voor het volgen van de e-learning, startinstructie en licentie gezamenlijk bedragen €250 per persoon. De licentie is geldig voor twee jaar. Professionals die de e-learning en startinstructie hebben gevolgd en zijn gecertificeerd worden geregistreerd. Zorgverzekeraars kunnen deze registraties inzien.

Monitoring en evaluatie

De evaluatie en monitoring wordt uitgevoerd middels een instrument van het RIVM, dat in ontwikkeling is. Deelnemers aan het SLIMMER programma zullen gedurende een paar momenten tijdens het SLIMMER programma gemonitord worden.

SLIMMER en corona

Sinds 18 december 2021 zijn er nieuwe maatregelen van kracht. Wat betekent dit voor de uitvoering van het programma?

Individuele consulten
Individuele consulten kunnen fysiek doorgaan indien gewenst. De GLI valt onder zorg. De corona check-app is niet nodig. Wel geldt de gezondheidscheck, 1,5 meter afstand en het gebruik van een mondkapje. De fysieke consulten gedurende de maatregelen vervangen door online consulten kan ook.

Groepsbijeenkomsten

  • Voor groepsbehandelingen (zorg) geldt de 1,5  meter.
  • Georganiseerd buiten sporten (in de openbare ruimte) is ook na 17.00 uur toegestaan. Met maximaal 2 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.

Bekijk wat mogelijk is in jouw ruimte en met jouw groep. Houd het veilig en verantwoord en kies eventueel voor online. En houd je aan de regels van je eigen beroepsvereniging.

Overige tips i.k.v. corona:

Wachtkamerfilmpje

Op zoek naar een leuk filmpje om af te spelen in (bijvoorbeeld) de wachtkamer? Klik dan hier!

 

SLIMMER op Instagram

Volg SLIMMER op Instagram voor weetjes, tips en informatie over alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Zoals informatie over voeding, sporten, bewegen, mindset, slaap, ontspanning.